Pobierz z
Google Play
Proste zwierzęta bezkręgowe
Metabolizm
Kręgowce zmiennocieplne
Chemiczne podstawy życia
Genetyka klasyczna
Układ pokarmowy
Komórka
Organizm człowieka jako funkcjonalna całość
Bakterie i wirusy. organizmy beztkankowe
Rozmnażanie i rozwój człowieka
Ekologia
Aparat ruchu
Genetyka molekularna
Genetyka
Układ wydalniczy
Pokaż wszystkie tematy
Systematyka związków nieorganicznych
Budowa atomu a układ okresowy pierwiastków chemicznych
Gazy i ich mieszaniny
Reakcje chemiczne w roztworach wodnych
Sole
Wodorotlenki a zasady
Efekty energetyczne i szybkość reakcji chemicznych
Węglowodory
Roztwory
Stechiometria
Pochodne węglowodorów
Układ okresowy pierwiastków chemicznych
Kwasy
Świat substancji
Reakcje utleniania-redukcji. elektrochemia
Pokaż wszystkie tematy
11
Udostępnij
Zapisz
Pobierz
Chemia A Właściwośa substange sa to cechy charakterystycine, ktore. opisują umożlimaja odróżnienie substangi. Mamy ich Lodrage i 2 Substange to jednolite składniki ciał fixy curych, które • połysk budją materic up dremo, stół, gęstość •tmandos *warunki normal- ne- 0°C culer-wata cukrowa • stan skupienia • zapach. • barra • smak tasaros a fizyczne Q • aktymość chemicina • rozpuszczalność (zdolność do oddziaływania. w wodzie (i nie tyl-z innymi substanyami). koj 13. Opis substangi cytryna temperatura wrzenia i topmenia • przewodnictwo elektry- czne i cieplne m = - stan skupienia - staty - bana - żółta, jasnozielona 14. Gestosć objętość i masa d=m² r m² d v d=²2 v=m właściwości chemicine! Rapach - charakterystyczny kwaśny - smak - krasing 12 • taksy aność •palność hig ahm3 V = 6 dm³ d=2 kgdm² m = 12 v = 6 dm³ d = 4² = 2 kg ² Gęstości! - vody (11₂0) 1g/cm ³ -pomietme 1,29 g/cm³ 0 • cola - stan skupienia - dekty - barwa - brazona - zapach - słodki, charak terystyczny - smak - słodki m-2 6-12 kg ид v = 12²= 6 am ²³
Użytkownik iOS
Filip, użytkownik iOS
Zuzia, użytkownik iOS
20 Obserwujących
29
Notatka z działu ROZTWORY
0
7
Szybkość reakcji chemicznej, równania kinetyczne, energia aktywacji, przykład zadania
0
0
80
prezentacja, notatki i zadania ze stężeń procentowych, stężeń molowych i rozpuszczalności
Chemia A Właściwośa substange sa to cechy charakterystycine, ktore. opisują umożlimaja odróżnienie substangi. Mamy ich Lodrage i 2 Substange to jednolite składniki ciał fixy curych, które • połysk budją materic up dremo, stół, gęstość •tmandos *warunki normal- ne- 0°C culer-wata cukrowa • stan skupienia • zapach. • barra • smak tasaros a fizyczne Q • aktymość chemicina • rozpuszczalność (zdolność do oddziaływania. w wodzie (i nie tyl-z innymi substanyami). koj 13. Opis substangi cytryna temperatura wrzenia i topmenia • przewodnictwo elektry- czne i cieplne m = - stan skupienia - staty - bana - żółta, jasnozielona 14. Gestosć objętość i masa d=m² r m² d v d=²2 v=m właściwości chemicine! Rapach - charakterystyczny kwaśny - smak - krasing 12 • taksy aność •palność hig ahm3 V = 6 dm³ d=2 kgdm² m = 12 v = 6 dm³ d = 4² = 2 kg ² Gęstości! - vody (11₂0) 1g/cm ³ -pomietme 1,29 g/cm³ 0 • cola - stan skupienia - dekty - barwa - brazona - zapach - słodki, charak terystyczny - smak - słodki m-2 6-12 kg ид v = 12²= 6 am ²³
Chemia A Właściwośa substange sa to cechy charakterystycine, ktore. opisują umożlimaja odróżnienie substangi. Mamy ich Lodrage i 2 Substange to jednolite składniki ciał fixy curych, które • połysk budją materic up dremo, stół, gęstość •tmandos *warunki normal- ne- 0°C culer-wata cukrowa • stan skupienia • zapach. • barra • smak tasaros a fizyczne Q • aktymość chemicina • rozpuszczalność (zdolność do oddziaływania. w wodzie (i nie tyl-z innymi substanyami). koj 13. Opis substangi cytryna temperatura wrzenia i topmenia • przewodnictwo elektry- czne i cieplne m = - stan skupienia - staty - bana - żółta, jasnozielona 14. Gestosć objętość i masa d=m² r m² d v d=²2 v=m właściwości chemicine! Rapach - charakterystyczny kwaśny - smak - krasing 12 • taksy aność •palność hig ahm3 V = 6 dm³ d=2 kgdm² m = 12 v = 6 dm³ d = 4² = 2 kg ² Gęstości! - vody (11₂0) 1g/cm ³ -pomietme 1,29 g/cm³ 0 • cola - stan skupienia - dekty - barwa - brazona - zapach - słodki, charak terystyczny - smak - słodki m-2 6-12 kg ид v = 12²= 6 am ²³
Użytkownik iOS
Filip, użytkownik iOS
Zuzia, użytkownik iOS