Pobierz z
Google Play
Proste zwierzęta bezkręgowe
Metabolizm
Kręgowce zmiennocieplne
Chemiczne podstawy życia
Genetyka klasyczna
Układ pokarmowy
Komórka
Organizm człowieka jako funkcjonalna całość
Bakterie i wirusy. organizmy beztkankowe
Rozmnażanie i rozwój człowieka
Ekologia
Aparat ruchu
Genetyka molekularna
Genetyka
Układ wydalniczy
Pokaż wszystkie tematy
Systematyka związków nieorganicznych
Budowa atomu a układ okresowy pierwiastków chemicznych
Gazy i ich mieszaniny
Reakcje chemiczne w roztworach wodnych
Sole
Wodorotlenki a zasady
Efekty energetyczne i szybkość reakcji chemicznych
Węglowodory
Roztwory
Stechiometria
Pochodne węglowodorów
Układ okresowy pierwiastków chemicznych
Kwasy
Świat substancji
Reakcje utleniania-redukcji. elektrochemia
Pokaż wszystkie tematy
76
Udostępnij
Zapisz
Pobierz
RYBACTWO dział rolnictwa obejmujący gospodarcze wykorzysłanie organizmów wodnych np. ryb, skorupiaków oraz jadalnych roślin. RYBOŁOWSTWO @study.gabrysia Towienie organizmów wodnych AKWAKULTURA chów i hodowla organizmów wodnych WPŁYW RYBOŁÓSTWA I AKWAKULTURY NA ROWNOWAGE W ŚRODOWISKU PRZEŁOHIENIE-nadmierne eksploatowanie Towisk morskich i oceanicznych: PRZYCZYNY: duze zapotrzebowanie na ryby i inne zwierzęła wodne oraz doskonalenie technik połowu ryb. SKUTEK: drastyczne zmniejszanie się populacji organizmów do poziomu,kłtóry uniemozliwia ich samoistne odtwarzanie. > prawidłowo prowadzona akwakultura nie zagraza równowadze biologicznej ekosystemu wód morskich i lądowych; największe połowy oraz produkcję w akwakulturze notuje się w krajach azjatyckich ze względu na duze zapotrzebowanie na rynkach krajowych.
Użytkownik iOS
Filip, użytkownik iOS
Zuzia, użytkownik iOS
12
Notatka z geografii klasa 2 LO poziom podstawowy
164
Nowa Era Oblicza geografii 2 zakres podstawowy
114
Notatka do 4 działu podręcznika "Oblicza geografii 2", dla zakresu podstawowego.
24
Rybactwo
13
Rybactwo
234
RYBACTWO dział rolnictwa obejmujący gospodarcze wykorzysłanie organizmów wodnych np. ryb, skorupiaków oraz jadalnych roślin. RYBOŁOWSTWO @study.gabrysia Towienie organizmów wodnych AKWAKULTURA chów i hodowla organizmów wodnych WPŁYW RYBOŁÓSTWA I AKWAKULTURY NA ROWNOWAGE W ŚRODOWISKU PRZEŁOHIENIE-nadmierne eksploatowanie Towisk morskich i oceanicznych: PRZYCZYNY: duze zapotrzebowanie na ryby i inne zwierzęła wodne oraz doskonalenie technik połowu ryb. SKUTEK: drastyczne zmniejszanie się populacji organizmów do poziomu,kłtóry uniemozliwia ich samoistne odtwarzanie. > prawidłowo prowadzona akwakultura nie zagraza równowadze biologicznej ekosystemu wód morskich i lądowych; największe połowy oraz produkcję w akwakulturze notuje się w krajach azjatyckich ze względu na duze zapotrzebowanie na rynkach krajowych.
RYBACTWO dział rolnictwa obejmujący gospodarcze wykorzysłanie organizmów wodnych np. ryb, skorupiaków oraz jadalnych roślin. RYBOŁOWSTWO @study.gabrysia Towienie organizmów wodnych AKWAKULTURA chów i hodowla organizmów wodnych WPŁYW RYBOŁÓSTWA I AKWAKULTURY NA ROWNOWAGE W ŚRODOWISKU PRZEŁOHIENIE-nadmierne eksploatowanie Towisk morskich i oceanicznych: PRZYCZYNY: duze zapotrzebowanie na ryby i inne zwierzęła wodne oraz doskonalenie technik połowu ryb. SKUTEK: drastyczne zmniejszanie się populacji organizmów do poziomu,kłtóry uniemozliwia ich samoistne odtwarzanie. > prawidłowo prowadzona akwakultura nie zagraza równowadze biologicznej ekosystemu wód morskich i lądowych; największe połowy oraz produkcję w akwakulturze notuje się w krajach azjatyckich ze względu na duze zapotrzebowanie na rynkach krajowych.
Użytkownik iOS
Filip, użytkownik iOS
Zuzia, użytkownik iOS