Przedmioty

Przedmioty

Więcej

proces produkcyjny

13.11.2022

214

15

Udostępnij

Zapisz

Pobierz


"
Proces produkcyjiny
Zaopatrywanie (zakup towarów, dostawa towarów, odbiór towarów
magazynowanie
proces technologiczny
czysta bundna
Jordva

Zarejestruj się

Zarejestruj się, aby uzyskać nieograniczony dostęp do tysięcy notatek. To nic nie kosztuje!

Dostęp do wszystkich materiałów

Dołącz do milionów studentów

Popraw swoje oceny

Rejestrując się akceptujesz Warunki korzystania z usługi i Politykę prywatności.

"
Proces produkcyjiny
Zaopatrywanie (zakup towarów, dostawa towarów, odbiór towarów
magazynowanie
proces technologiczny
czysta bundna
Jordva

Zarejestruj się

Zarejestruj się, aby uzyskać nieograniczony dostęp do tysięcy notatek. To nic nie kosztuje!

Dostęp do wszystkich materiałów

Dołącz do milionów studentów

Popraw swoje oceny

Rejestrując się akceptujesz Warunki korzystania z usługi i Politykę prywatności.

"
Proces produkcyjiny
Zaopatrywanie (zakup towarów, dostawa towarów, odbiór towarów
magazynowanie
proces technologiczny
czysta bundna
Jordva

Zarejestruj się

Zarejestruj się, aby uzyskać nieograniczony dostęp do tysięcy notatek. To nic nie kosztuje!

Dostęp do wszystkich materiałów

Dołącz do milionów studentów

Popraw swoje oceny

Rejestrując się akceptujesz Warunki korzystania z usługi i Politykę prywatności.

"
Proces produkcyjiny
Zaopatrywanie (zakup towarów, dostawa towarów, odbiór towarów
magazynowanie
proces technologiczny
czysta bundna
Jordva

Zarejestruj się

Zarejestruj się, aby uzyskać nieograniczony dostęp do tysięcy notatek. To nic nie kosztuje!

Dostęp do wszystkich materiałów

Dołącz do milionów studentów

Popraw swoje oceny

Rejestrując się akceptujesz Warunki korzystania z usługi i Politykę prywatności.

" Proces produkcyjiny Zaopatrywanie (zakup towarów, dostawa towarów, odbiór towarów magazynowanie proces technologiczny czysta bundna Jordva bhianie davobka wstępna • mycie → Proces technologiczny sortowanie obsługa konsumenta (dbáługa kelnersko, samoobsinga, obsługa w bufecie) de suvawców, półpropluktow ekspedycja potraw (pourjowanie i wydawanie potraw) oczyszczanie • płukanie obrobka cieplna D • gotowanie (no wodzie, na parze) smazenie 3 . pieczenie duszenie D -Połprodukt jest to suvoniec który przeszedi previszy etap procesu technologicznego jest materiałem wyjściowym do wytwarzania hyrobów gotowych - Produkt służy do bezpovedniej konsumpigi Potrawa- to wyrob kulinaring przeznaczony do bezpośrednies konsumpcy np ziemniochi + kotlet mielony + suvonka -Positek- to zestaw potraw lub produktów spożywanych w określonych powach dhiu np. suvónka kotles schabowy + frytki - donie zasadnicze 6 D D Podblowone metody dorobki cieplnej -gotowanie polega na ogrzanin surowca we wrzącym płynic lub w parze wodnej. Może odbywać się w ciśnienia atmosferyczym alto pod zwiększonyra ciśniemem (szybkonowe). Temperatura Wrenia wody to 100°C - poszetowanie stosowanie jest do połproduktów o e jest do połproduktow delikatne, stukkere np. vyb. Prowoutzi się w term. 75-95° w dużej ilosci plynu słodko kwashego Polprodukt wkładany jest obo wriącego plynu a następnie powoli ogrzewany (mugaine) - gotowanie u motes clości płynu stosowane do delikatnych produktów, w sosie własnym, Temperostuva to ok. 100°C 2 odvobing waily. - - Gotowanie w dużej ilosci plynu powoduje duże ubytki masy! sk. odżywczych (sole mineralne, witaming vorpuszczalne w wodzie) Straty składników odżywczych zovery od: ilości użytej wooly - czasu gotowania stopnia vozdvobnienia suvonca - temperatury uzytej wody. Smażenie polega na ogrzewaniu półproduktu iw tłuszczu Smażenie na tlustozu może być...

Nie ma nic odpowiedniego? Sprawdź inne przedmioty.

Knowunity jest aplikacją edukacyjną #1 w pięciu krajach europejskich

Knowunity jest aplikacją edukacyjną #1 w pięciu krajach europejskich

Knowunity zostało wyróżnione przez Apple i widnieje się na szczycie listy w sklepie z aplikacjami w kategorii edukacja w takich krajach jak Polska, Niemcy, Włochy, Francje, Szwajcaria i Wielka Brytania. Dołącz do Knowunity już dziś i pomóż milionom uczniów na całym świecie.

Ranked #1 Education App

Pobierz z

Google Play

Pobierz z

App Store

Nadal nie jesteś pewien? Zobacz, co mówią inni uczniowie...

Użytkownik iOS

Tak bardzo kocham tę aplikację [...] Polecam Knowunity każdemu!!! Moje oceny poprawiły się dzięki tej aplikacji :D

Filip, użytkownik iOS

Aplikacja jest bardzo prosta i dobrze zaprojektowana. Do tej pory zawsze znajdowałam wszystko, czego szukałam :D

Zuzia, użytkownik iOS

Uwielbiam tę aplikację ❤️ właściwie używam jej za każdym razem, gdy się uczę.

Alternatywny zapis:

w małej ilości tłuszczu, svedhej czy zanurzając potrawy w tłuszczu np. fuythi czy be disccrowo Sauté polega na szybkimm smażeniu na niewielkiej ilości tłuszczu. Smaizeme bertinszczone odbywa się w tem. do 260°℃. Proces prze- prowadza się na patelniach pokrytych teflonem czy płytą grzewcze 3 Confitowanie to długdunate smażenie potraw w thuscan w niskiej Pochodzi z tradycji kulinarnych południowo-zachoamay Francje term. Gavnki akutumiczne mają gribe dno w którym akummiluje się cieplo W garnkach tych wytwana się cisnienie i gotowanie może być prowadzone ponizej temperatury wrechia. szybkondy gotowanie pod większym ciśnieniem wewnątre gaunko. duszenie polega no obsmażaniu półprodukte w cienkie, warstwie następnie w małej ilośę wody i tłuszzy gotowanie tłuszczu a pod przykrydem. Pieczenie polega na ogrzewaniu polpvooluktów suchym bądz nawilżonym powietrzem o temperature 170-250°C Zapiekanie - ma na celu nadanie ugotowanym ovaz skomponowolnym potrawę suvoncomm pożądanych cech spokowo zapachowych 2 Grilowanie polega na pooldawaniu żywności działaniu wysokiej tom. (olo 300°C). Zvolem energii cieplnej w tej metodzie jest energia elektryczna czy energia pochodząca ze spalania no gazu czy węgla drzewnego Metooly procesu guilbania - bezposrednie - prowadzone naol zvoltem ciepła no vuszcie gdzie temperatura może sięgać 340°C a na powierzchni vusztu 260-280˚°C - posvednie - Żywność owija się w folie aluminiones lub Ummieszcza się na facce aluminiowej. Tem. nad płomienienia wynosi 250°C a na powierzchni vurztu ito 220°C