Czym są klasy i jak z nich korzystać?

Klasy pozwalają trzymać czaty, zapisane odpowiedzi, narzędzia do nauki i przesłane treści dla jednego przedmiotu razem. Konta szkolne otwierają je z poziomu profilu lub menu czatu AI, a foldery teraz wyświetlają prośbę o przeniesienie treści do klasy.

Zaktualizowano 6 listopada 2026

Używaj Klas, aby trzymać czaty, narzędzia do nauki i przesłane treści razem według przedmiotu. Klasy są dostępne dla kont szkolnych w aplikacji. Konta uniwersyteckie nie mają Klas. Zaktualizuj aplikację, jeśli Klasy są niedostępne.

Klasy mogą mieć inną nazwę

Niektórzy uczniowie widzą Klasy pod nazwą Subjects lub My Subjects, na przykład na karcie w swoim profilu i w menu czatu AI. Działa to tak samo, różni się tylko nazwa. Jest to aktualnie testowane. Nie możesz samodzielnie włączyć ani wyłączyć tej opcji, a dział wsparcia nie może zmienić nazwy dla Twojego konta.

Znajdź swoje klasy

Otwórz swój profil i przejdź do karty Classes lub otwórz Classes w menu czatu AI. Oba prowadzą do tych samych klas.

Polubione elementy znajdziesz w Settings, Likes.

Dodaj klasę

  • W Klasach stuknij Add a class, wybierz jeden lub więcej przedmiotów i potwierdź.

Możesz mieć jedną klasę na przedmiot.

Zapisz do klasy

Aby zapisać odpowiedź AI, otwórz menu z trzema kropkami pod nią i stuknij Save. W przypadku notatki, quizu lub zestawu fiszek stuknij Save. Gdy zapisujesz z czatu AI, otwiera się Save to class z już wybraną sugerowaną klasą. Sprawdź ją, w razie potrzeby zmień i stuknij Save.

Prześlij własne materiały

  1. Otwórz klasę i przejdź do karty Saved.
  2. Stuknij Upload.
  3. Wybierz Take photo, Choose photo lub Upload PDF.

Możesz dodać do 10 zdjęć lub plików PDF naraz. Każdy plik PDF może mieć do 50 stron. Dłuższe pliki PDF podziel na mniejsze.

Znajdź zapisane elementy

W Saved przewiń w górę, aby skorzystać z Search items, lub filtruj według typu elementu.

Foldery są zastępowane przez Klasy

W aplikacji foldery wyświetlają teraz komunikat Folders will be discontinued. Przenieś potrzebne treści do klasy:

  1. Otwórz folder lub wybierz go z zapisanych treści w swoim profilu. Możesz też stuknąć trzy kropki na folderze i wybrać Migrate.
  2. Stuknij Select Class i wybierz klasę.
  3. Potwierdź przeniesienie. Stuknij Open class, aby zobaczyć zapisane elementy.

Oryginalna zawartość folderu pozostaje bez zmian. W wyniku operacji wyświetlana jest lista nieobsługiwanych elementów.

Usuń elementy lub usuń klasę

  • Aby usunąć elementy, zaznacz je na karcie Saved, stuknij Unsave i potwierdź, stukając Unsave. Stuknij Undo w wyświetlonym komunikacie, jeśli zmienisz zdanie.
  • Aby usunąć całą klasę, otwórz ustawienia klasy i stuknij Delete class, a następnie Delete everything. Spowoduje to usunięcie plików zapisanych w tej klasie.

Klasy są dostępne wyłącznie w aplikacji. Zgłoś problemy przez formularz wsparcia.

Nie możesz znaleźć tego, czego szukasz? Nasz zespół wsparcia chętnie pomoże.Skontaktuj się z pomocą techniczną