Dlaczego czat AI wyświetla komunikaty o pamięci?

Niektóre konta widzą komunikaty o ładowaniu lub aktualizacji pamięci oraz przełącznik Pamięć. Te funkcje personalizacji są testowane i nie powodują usunięcia konta.

Zaktualizowano 23 października 2026

Niektórzy uczniowie widzą w czacie AI komunikaty ładowanie pamięci... lub Pamięć zaktualizowana. Te komunikaty są testowane. Inne konta mogą prowadzić spersonalizowane rozmowy bez ich wyświetlania. Nie możesz włączyć się ani wyłączyć z testu, a pomoc techniczna nie może włączyć tych komunikatów.

Co oznaczają te komunikaty

Komunikaty informują, że Knowie ładuje lub aktualizuje informacje wykorzystywane do personalizacji. Nie jest to prośba o przesłanie kolejnego pliku.

Jeśli chcesz, aby odpowiedź uwzględniała inne informacje, wyjaśnij korektę w swojej wiadomości. Sprawdzaj ważne odpowiedzi w swoich materiałach z kursu.

Przełącznik Pamięć

Niektórzy uczniowie mają również przełącznik Pamięć w panelu załączników lub narzędzi. Otwórz ten panel i dotknij przełącznika, aby zmienić kontrolowane przez niego ustawienia personalizacji. Inne konta nie mają tego skrótu.

Wyłączenie tego przełącznika nie jest prośbą o usunięcie konta. Nie używaj go jako sposobu na usunięcie konta ani historii czatu. Więcej informacji znajdziesz w artykule Jak usunąć konto?.

Coś wygląda nieprawidłowo

Jeśli komunikat pozostaje na ekranie lub personalizacja wydaje się nieprawidłowa, zaktualizuj aplikację i spróbuj ponownie. Skorzystaj z formularza kontaktowego w sekcji AI lub jakość treści, jeśli problem będzie się utrzymywał. Dołącz treść komunikatu i zrzut ekranu, nie udostępniając informacji, których nie chcesz pokazywać pomocy technicznej.

Nie możesz znaleźć tego, czego szukasz? Nasz zespół wsparcia chętnie pomoże.Skontaktuj się z pomocą techniczną